Atlaskotan

Vid en undersökning bedömer vi om din atlaskota är förskjuten. Vi mäter även rörlighet i nacken och eventuella snedbelastningar i din kropp. Du har dessutom möjlighet att ställa frågor om behandlingen. Efter detta kan du lättare fatta besluta om du vill boka en tid för behandling. Undersökningen är gratis och helt utan förpliktelser.

Vår behandling har som mål att åtgärda eventuella funktionsstörningar i översta nackleden där huvudet leder mot ryggraden eller närmare bestämt där skallen vilar på översta nackkotan, atlaskotan.
Detta är en led med mycket lite rörlighet och det är enligt vår bedömning relativt vanligt att atlaskotan blir låst förskjuten i sidled eller roterad i förhållande till skallbasen. Vid uppföljningar före- och efter behandlingen har många upplevt besvär som huvudvärk, yrsel, tinnitus, trötthet, nackvärk, ryggvärk minskat eller i vissa fall helt försvunnit.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Vid ATLANTOtec® metoden används inga hastiga ryck eller vridningar som vid kiropraktisk manipulation. Istället appliceras en mer ihållande press på exakt definierade punkter i nackmuskulaturen. Detta målmedvetna tryck gör det möjligt för musklerna kring atlas att slappna av för att få den steg för steg att återgå till en mer balanserad position.    

Här kan du boka tid för undersökning i Gislaved
Här kan du boka tid för undersökning i Borås

För mer information se mer på Atlaskotans hemsida