Celtic Havssalt

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Celtic oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen. Men det viktigaste är att det kanske är det mest mineralrika saltet. Vanligt vitt raffinerat bordssalt är i jämförelse rena giftet. Där har man avlägsnat alla de viktiga mineralerna som finns naturligt i havssalt och i princip bara lämnat kvar natrium, vilket ställer till problem i så höga koncentrationer. Det är samma sak med det vita sockret där man tagit bort alla mineraler och andra ämnen från de olika råsockerarter som finns. I Celtic salt är natriumhalten ca 34%. Celtic havssalt som är ljusgrått av alla mineraler kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier. Framförallt är det mycket mineralrikt och ett alldeles utmärkt mineraltillskott, utan tungmetaller. Det innehåller en mängd viktiga spårmineraler, såsom magnesium, kalium, selen, koppar, zink, järn och mangan.
Celtic salt har mycket högre spårmineralhalt (17,5%) än Himalayasalt (4,1%).

Många naturläkare rekommenderar Celtic salt. Dess största användning är naturligtvis vid matlagning, men man kan även lägga en tesked salt i ett stor glas vatten och låta det lösa upp sig naturligt under en timme eller mer. När det är helt upplöst kan man lägga ner lite fler korn tills lösningen är mättad. Använd sedan ett par matskedar av detta i vanligt vatten per dag. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka. Lösningen håller sig flera dagar i kylskåp då det i princip är desinficerat av saltet.

Celtic havssalt är ljusgrått av mineralerna då det inte är blekt samt fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller i malare. Förvara det gärna i glasbehållare med tätt lock.

Våra produkter beställs via mail: gislaved@atlaskotan.net

• Grovt 227 gram i plastpåse med zip-lås. PRIS: 55:-

• Finmalet 227 gram i plastpåse med zip-lås.
(Detta är malt i kvarn och därav något dyrare) PRIS: 75:-

• Saltkvarn 51 gram grovt salt – kan återfyllas 3-4 ggr. PRIS: 55:-